top of page

Cheesecake cu cireșe

Ingrediente:

 

Biscuiți digestivi 300g

Unt 150g

Mascarpone sau cremă de brânză 200g

Smântână 200g

Zahar tos

Esențe(mentă, vanilie, lămâie...ce aveți prin casă)

Cireșe 300g

Gelatină 2 plicuri

Colorant alimentar

 

Desertul perfect: se face repede, nu trebuie să coci, e delicios, arată fabulos. 

După cum am mai zis aici, nu sunt fan dulciuri. Nu prea mănânc dulciuri, mi se par greu de făcut, am mereu impresia că trebuie să stăpânești secrete magice ca să-ți iasă ceva bine, etc. Cu toate acestea, rețeta asta de cheesecake m-a convins. Dacă până și mie mi se pare simplă, îți dai seama că poate să o încerce oricine și să aibă succes. Hai la treabă!

În primul rând, trebuie să zdrobim/mărunțim biscuiții. Poți să-i pui într-o pungă mai groasă și să-i zdrobești

cu sucitorul. Trebuie să capete un aspect făinos, dar nu e nici o problemă dacă rămân și bucăți mai măricele. Când ai terminat, pune-i într-un castron și adaugă cca. 100g de unt și amestecă. Aluatul nu trebuie să fie moale, însă nici să fie foarte sfărâmicios(dacă iei în pumn niște aluat, îl strângi și când deschizi pumnul e închegat, atunci e perfect!). 

Unge cu untul rămas o oală cu fund detașabil. Dacă vrei, poți să pui pe fundul ei și hârtie de copt. Când ai terminat, răstoarnă aluatul de biscuiți și presează-l bine în oală, uniform.

Buuuuuuun, avem baza, să trecem la cremă. Pune crema de brânză sau mascarpone-le, zahărul și vanilia într-un castron și bate-le cu un mixer până când amestecul rezultat este cremos. Adaugă smântâna continuă mixarea până când se obține o compoziție omogenă. Poți să adaugi aici și esențe, eu de exemplu am pus de mentă, pentru că îmi place gustul răcoritor pe care-l dă cremelor, sau poți să amesteci cireșe(cu sâmburii scoși și stoarse un pic de zeamă).

Când ești mulțumită de rezultat, adaugă crema peste blatul din biscuiți și întinde-o uniform. Ornează cu cireșe sau orice alte fructe mai ai prin casă.

Pentru jeleul de deasupra se prepară gelatina după instrucțiunile de pe plic. Bine, eu am mai avut surprize cu ea, așa că la 500ml de apă am pus cele 3 plicuri(să fiu eu sigură că iese). Poți să și colorezi gelatina cu colorant alimentar și să o îndulcești cu 2 linguri de zahăr tos. Când vezi că amestecul de gelatină devine lipicios și un pic vâscos, toarnă-l cu grijă și uniform peste compoziția din oală. Pune apoi oala la frigider, pentru cca 30min sau când siropul de gelatină devine jeleu.

 

Gata! Se poate mânca!

bottom of page